dimecres, 19 de novembre del 2014

Cigrons amb espinacs.

Aquest és un dels menjars típics que la meva avia em feia de petita i que me'l continua fent sempre que em quedo a dinar a casa seva.

Cigrons amb espinacs;

Ingredients per a 6 persones:

  • 1/2 quilo de cigrons.
  • 1 quilo d'espinacs.
  • 3 grans d'all.
  • 1 llesca de pa blanc.
  • 2 culleradetes de pebre vermell dolç.
  • 1 culleradeta de moca de comí en gra.
  • 3 cullerades soperes de vinagre suau.
  • 1/2 got d'oli d'oliva.
  • Sal.
Preparació:
  1. Posar en remull els cigrons , en abundant aigua, un mínim de 12 hores .
  2. Posar una olla al foc amb aigua abundant i tirar els cigrons . Quan comenci a bullir , es baixa el foc i es deixen coure tapats fins que estiguin tendres . Si durant la cocció es quedessin una mica secs , se li pot afegir aigua , sempre calenta . Llavors afegiu-hi la sal i deixar coure uns 5 minuts més. Escórrer i tornar-los a posar a l'olla .
  3. Netejar bé els espinacs , vigilant que no els quedi terra . També es pot usar congelades . Posar-les en una cassola , afegir aigua fins a les cobreixi i coure-les a foc lent durant uns 10 minuts . Treure , escórrer i tirar a l'olla que té els cigrons .
  4. Posar una paella al foc amb l'oli i quan estigui calent tirar el pa trossejat i els alls sencers i pelats , donar una voltes fins que el pa es dauri , llavors retira la paella del foc i quan l'oli estigui temperat tirar el pebre vermell , el vinagre i el comí , es barreja tot i s'aboca al vas d'una batedora . Es tritura tot bé fins que es formi una barreja homogènia .
  5. Tirar aquesta barreja a l'olla amb els cigrons i els espinacs i deixar a foc molt lent durant uns 5-10 minuts perquè prengui bé el gust . Ha de quedar una mica caldós .


1 comentari: