dilluns, 1 de desembre del 2014

Ensaladilla Russa.

Ensaladilla Russa:

Ingredients:

  • 500 grams de patates.
  • Dos ous
  • Dos pastanagues
  • Una llauna de pèsols petita
  • Unes poques olives farcides d'anxoves
  • Una llauna de pebrots morrons
  • Una o dues llaunes de tonyina en oli d'oliva.
  • Dos culleres d'oli d'oliva verge extra Gil - Lluna
  • Un pot de maionesa
  • Sal
Preparació:

Renta molt bé les patates i la pastanaga. Ajuda't d'un raspall si fes falta per eliminar tota la terra que puguin tenir.
Posa una olla gran amb abundant aigua i dues cullerades petites de sal al foc amb les patates i les pastanagues. Deixa coure uns vint o trenta (25-30') minuts, si ho poses en olla exprés amb només cinc minuts (5') serà suficient. Escorre quan estiguin cuites i reserva perquè refredin.
En un cassó cou els ous durant uns deu (10') minuts i deixa'ls refredar. Pots passar-los sota l'aixeta i refredaran abans.
Pela la patata i la pastanaga i trosseja-les a daus d'uns dos centímetres, o aixafa perquè quedin en trossos més petits (a mi m'agrada més així), desfeta.
Treu la closca als ous i trosseja'ls al teu gust. Reserva una de les gemmes per si vols decorar l'ensalada.
En un bol gran posa les patates, la pastanaga i els ous, afegeix les dues cullerades d'oli d'oliva verge extra, una mica de sal i barreja bé.
Pica les olives a trossets molt petits (o com a tu t'agradi), fes el mateix amb els pebrots morrons i afegeix-los al bol.
Escorre les llaunes de tonyina (o verat), la de pèsols i afegeix també a bol.
És el moment d'afegir la maionesa, amb una cullera neta veu afegint cullerades fins a obtenir el punt desitjat.
Tapa l'ensalada amb un paper transparent i deixa refredar a la nevera.
Un cop freda pots servir-la en una safata , coberta amb una mica de maionesa i decorada amb rovell d'ou, rodanxes d'olives, pebrot o el que se't ocorri.


Aqui trobareu un video de com es fa, l'ensaladilla russa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada